FÖRSTA MÅNADEN I NYC

Så flytten till NYC.

Jag och min bästa vän Patricia bodde de första 2 veckorna hos vår andra vän Johanna. Vi hade det hur mysigt som helst. Hon bodde i Park Slope, Brooklyn.

Den första perioden så Jobbade Johanna och jag och Patricia var på lägenhetsvisningar under dagarna. Vi hade tänkt att skaffa vår egen lägenhet och flytta in så snart som möjligt. Men det blev inte så lätt som vi trodde..

De hade precis infört nya regler i NYC att man är tvungen att visa sin fasta inkomst eller ha en amerikansk medborgare som kunde gå i god för oss. Och vi hade ingenting av dess när vi precis flyttat till NYC och jag skulle leta jobb..

Som tur var hade jag en väs vän som hyrde ut hans lägenhet under 1 månads tid. Så tillslut efter mycket letande beslutade vi oss för att flytta dit under den första månaden. Lägenheten låg i Hell's Kitchen på Manhattan, så den låg väldigt centralt, inte långt ifrån Time Square :)

Den första månaden medan vi bodde där letade jag mest jobb, sprang på intervjuer medan Patricia var i skolan. Sedan på kvällarna hade vi antingen myskvällar hemma, eller gick ut och upptäckte det fantastiska nattlivet.

Nattlivet i NYC var någonting nytt för oss. Det var någonting varken jag eller Patricia upplevt förut. I Vegas hade vi såklart upplevt en hel del. Men i NYC är det alltid samma människor som går ut, vardag som helg. Man blir som en familj. Vilket kändes helt underbart.

Här kommer lite flashbacks från vår första period.

Gillar

Kommentarer