Det där med körkort

Annons för Trafiko

Någonting jag tänkt på här i New York City är om jag borde fixa ett körkort eller inte. Inte så mycket för att köra runt inne i stan med, utan mer för att kunna köra utanför stan eller så om man vill. För i helgen till exempel funderar vi på att åka ut till min väns landställe Uppstate New York. Men problemet är lite att man blir lite låst att ta dig dit om man inte har något körkort. Och även fast jag tog ett i USA så har jag bara ett California License, men ingen New York, vilket man tydligen måste ha.

Men det får mig lite att fundera på det där med körkort. När jag gjorde mitt i Sverige fungerade allt så himla smidigt. Man tog handledarkursen, pluggade teorin, gick lite lektioner och tog körkortet. Här är det också ganska lätt med det är ändå en himla process att stå inne på DMV som det kallas, för att allt tar sån lång tid där. Då saknar man det svenska systemet kan jag säga.

Ett tips om ni funderar på att ta körkort och inte vet vart ni ska börja, så för att börja någonstans och kunna övningsköra måste man ju gå handledarkursen. Vilket nu kan bokas super smidigt på Trafiko. Och jag vet inte bara om det var jag som var lite förvirrad över själva körkortsprocessen, Men jag tyckte det var lite rörigt för mig i alla fall. Så det är super bra på Trafiko då man kan boka kursen super enkelt och det gör det lite lättare att få ihop alla körkortsfrågor som man annars kanske har. Det som är bra är att de tar upp alla körmoment du behöver träna på tills uppkörning och när man gått någon av kurserna får man tillgång till plattformen gratis.

Saknar den tiden när jag kunde köra omkring i LA. Det var så enkelt på något sätt, allt verkligen bara flöt på där. Så underbart!

Gillar

Kommentarer